Orașul din România cu cea mai scăzută calitate a aerului. Ce loc ocupă Bucureștiul în clasament

Orașul din România cu cea mai scăzută calitate a aerului. Ce loc ocupă Bucureștiul în clasament
Publicat: 27/04/2017, 14:54

„În general, orașele cu o densitate ridicată a populației sunt și zonele percepute de cetățeni ca având cea mai scăzută calitatea aerului”, se arată în cadrul aceluiași studiu care a analizat, practic, percepția cetățenilor asupra calității aerului din orașele și cartierele în care locuiesc.

Concret, orașele cu cea mai scăzută calitate a aerului din România sunt Ploiești, Călărași și București, urmate de Focșani, Galați, Slatina, Reșița, Bacău, Satu Mare și Brăila. În ceea ce privește orașul „fruntaș” la această categorie, peste 5.600 de ploieșteni și-au evaluat orașul ca având o calitate scăzută a aerului.

La polul opus, se plasează Brașov, Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe, urmate în cadrul clasamentului de Râmnicu Vâlcea, Piatra-Neamț, Sibiu, Cluj-Napoca, Pitești, Slobozia și Botoșani.

„La nivel de regiuni istorice, Transilvania a fost desemnată de peste 40.000 de români ca având cea mai bună calitate a aerului, pe când București-Ilfov se află pe ultimul loc, cu cea maiscăzută calitate a aerului din România”, se mai arată în același studiu.

Care este situația cartierelor

În ceea ce privește distribuția în clasament a cartierelor, la nivel național, cartierele cu cea mai scăzută calitate a aerului sunt Mihai Bravu din Ploiești, Mureșeni din Târgu Mureș și Gara din Slatina, în timp ce, „la coada clasamentului, intră și patru cartiere din Capitala: Unirii, Gara de Nord, Ștefan cel Mare și Moșilor, care ocupă pozițiile patru, șase, nouă și respectiv zece”.

În schimb, cartierele cu cea mai bună calitate a aerului sunt Răcădău și Noua din Brașov, urmate de cartierul Valea Aurie din orașul Sibiu, urmate de patru cartiere din orașul Cluj-Napoca: Grigorescu, Gruia, Zorilor și Andrei Mureșanu.

Mai exact, în Brasov, cartierele evaluate de localnici ca având cea mai bună calitate a aerului sunt Răcădău, Noua și Avantgarden, în timp ce Brașovul Vechi, Centrul Istoric și Astra urmează în clasament, la pol opus situându-se Calea București, 13-Septembrie, Gării și Triaj.

În ceea ce privește Miercurea Ciuc, cartierele Băile Miercurea, Central și Eroilor sunt zonele cu cea mai ridicată calitate a aerului, la opus fiind zonele Ultracentral, Toplița și Șumeleu Ciuc.

În orașul Sfântu Gheorghe, cartierele cu cel mai curat aer sunt Simeria și Semicentral, iar zonele mai putin favorizate sunt Lenin și Gării.

Pentru sibieni, cartierele fruntașe sunt Valea Aurie, Ștrand și Calea Poplacii, în timp ce la coada plasamentului se plasează zonele Mihai Viteazul, Turnișor, Central și Broscărie.

În Cluj-Napoca, zonele cu cea mai bună calitate a aerului sunt Grigorescu, Gruia și Zorilor, care sunt incluse și în top zece cartiere la nivel național. La pol opus se situează Aeroport, Aurel Vlaicu, Gara și Centru.

Nu în ultimul rând, în Timișoara, oraș situat pe locul 30 în clasamentul Storia.ro, cartierele Bucovina, Soarelui și Dacia au fost evaluate de către cetateni ca având cea bună calitate a aerului, în timp ce cartierele cu cea mai scăzută calitate a aerului sunt Lugojului, Badea Cartan, Lipovei și Bălcescu.

Ploieștenii au votat Albert, Baraolt și Nord – Spitalul Județean ca fiind zonele cu cea mai bună calitate a aerului, în timp ce Mihai Bravu, Bereasca, bulevardele București și Republicii au fost plasate la coada clasamentului, notate ca zone urbane cu cea mai scăzută calitate a aerului.

Unde se situează Capitala

Conform evaluării celor peste 35.000 de bucureșteni, reiese că București ocupă locul trei în topul orașelor cu cea mai scăzută calitate a aerului, printre cele mai aglomerate și intens circulate zone din Bucuresti care se plasează la coada clasamentului fiind următoarele: Unirii, Gara de Nord și Ștefan cel Mare. În schimb, la polul opus se situează Pajura, Dămăroaia și Băneasa, urmate de Vatra Luminoasă, Aviației, Titan și Domenii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Un bărbat a atacat cu un cuțit mai mulți oameni, în plină stradă! Unde s-a...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
Rămâi pe loc fără PERMIS. Legea nouă care intră în vigoare în România
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Bărbații cu nivel scăzut de testosteron, mai predispuși la moarte prematură
×